Istorie


Încă din anii 30′ în Köstritz, Germania se producea o băutură din mate, pe numele de Sekt-Bronte. În anii 50′ o găsim sub numele de Club-Mate în Dietenhofen. Din cauza vârstei înaintate, proprietarul a vândut patentul pentru Club-Mate la începutul anilor 90′ familiei Loscher, care dețin un adevărat imperiu al fabricilor de bere. De atunci Club-Mate este distribuită peste tot în Germania.

Club-Mate a devenit foarte populară în scena clubbing a anilor 90′ din Berlin ca alternativă la băuturile energizante nesănătoase și datorită gustului extraordinar atunci cand este combinată cu alcool.
Materia primă folosită pentru Club-Mate derivă din planta numită Yerba Mate, originară din America de Sud. Yerba mate are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, dând un boost de energi
e chiar după prima înghițitură. Mate este cea mai importantă băutură alcaloidă din sudul și centrul Americii de Sud. Efectul său stimulent este dat de o cantitate potrivită de cofeină, mai mică decât cea a energizantelor standard.

istorie

Ca băutură națională a Braziliei, Argentinei și Uruguay-ului, ceaiul mate se bucură de o popularitate extraordinară, fiind lăudata constant de nativi pentru efectele pozitive. Nu e de mirare că și în Europa mate e descris ca “aurul verde al indienilor”, remediu natural, băutură miraculoasă și nu în ultimul rând băutura ideală pentru slăbit, care favorizează scăderea în greutate pe cale naturală, reduce foamea și setea.